Senaste gången jag åt det var på en planka. På restaurang. Skosula!
Men, men. Envisa
Slog till på 2 små biffar för 48 sekiner.
Jag gjorde min hemläxa och googlade. Tack gooode Gud för Google! Vad gjorde man innan? Jag hade varit så sjukt ovetande om saker och ting om inte Google fanns!
Sen satte jag ihop följande måltid:
Stekt ryggbiff med blomkålspuré, sallad och karameliserad balsamico.
Det låter inte kattpiss, va?! ;D
Tog ett blomkålshuvud, 2 dl matlagningsgrädde, en halv grönsaksbuljongtärning
Jag lät alltihop koka i ca 10-15 minuter, sen mixade jag det med stavmixern. Det var nog liiiite för mycket grädde till min mängd blomkål, för jag tyckte det blev för löst, men det är ju bara en detalj...
Nu till köttet.
Tog ut det ut kylen ca en timme innan jag skulle steka det. Brynte det i smör och olja efter att ha saltat och pepprat.. Bara hastigt. Inget ligga och gotta sig på pannan, bara lite färg på ytan!
Viktigt att ha hög värme.
Sen in i ugnen på ca 150° i ett varmt fat. Inte kallt, då drar köttet ihop sig. I med fina köttermometern och ställ in färdig-temp på 64°.
Javisst, ja..
Karameliserad basamico?
Det köper man på flaska.
Smakar mumma!
Jag ringlade den över salladen.
Och här på Potatisåkern får man vin till sena lunchen om man behöver det.
Tänk nu.
Jag köpte kött för 48 kr. Blomkål för en 10:a. Grädde: 10 kr, färdig salladspåse: Osse en 10:a.
Och det blev 2 portioner.
Dvs 39 kr per portion.
Det får du inte ens snabbmat för!
Damn, it´s good!!
Tataa!
XXX
2 kommentarer:
jajjemen, ryggbiff blir fantastiskt om man bara gör rätt :D
Måste testa, ungarna är köttomaner :-) Var håller du hus?
Skicka en kommentar