..så här kommer inlägget om en viss fläskkfilé.
Jag putsade, kryddade och stekte herr Fläskfilé.
Skickade in honom i ugnen på ca 180° med nya köttermometern tills 65° innertemperatur var uppnådd.
Sen delade jag två mango och blev grymt besviken...
Kunde använda en halv!! Jävla lurenrejeri...
Blandade den halva tärnade mangon med röd paprika, finhackad rödlök, färsk koriander och en halv finhackad chili..
Ytterligare en sallad såg dagens ljus: Lite grönsallad i botten, rå broccoli, avocado, rödlök, finhackat päron och rostade pinjenötter.
En dressing måste vi ha!
Olivolja, vatten, balsamvinäger, vitlök und chili!
Se så saftig och perfekt herr Fläskfilé blev!
Så här såg det ut innan vi åt upp precis alltihop...
Gott med lite lättare mat efter all julmat!
Nu ska jag äta massor av ris a la malta.
Tataa!
XXX
6 kommentarer:
Såg gott ut det där!!
Särskilt etter vår måltid som bestod av pannkakor:(
Jaja, ibland får barnen ha sin vilja igenom:))
Herregud vad du är duktig på mat!! Vi kommer till Malmö i sommar, kanske en liten middagsbjudning då? ;-)
men mums! hela andra grejer än min äckliga falukorv haha :D
Åh guuud va gott de ser ut! *rinner dreggel ner för mungiporna*;-)
Kram K
Mumsfilibaba
men åh så gott! Mango-salladen såg ju riktigt smaskig ut... ja allt såg riktigt gott ut! Det där med termometer till köttet... det ska jag börja lära mig att använda! (använder bara min termometer när jag ska koka kola och knäck annars!) tack för inspirationen! kram
Skicka en kommentar