"Livet är härligt att leva, bara man har tillräckligt svag
karaktär att njuta av det." - Sokrates

tisdag 9 augusti 2011

Inte bara till jul...

Vissa dagar kan man inte sluta äta...
Jag har varit hungrig heeela dagen!

Först lagade jag DETTA TILL LUNCH.
Gott gott.

Sen lagade jag risgrynsgröt!
Så himla gott!
I vår familj ligger det mycket prestige bakom risgrynsgröten. Min mamma lagar den som hennes mormor gjorde. Mycket rörande och bäddar ner grytan i sängen, smör och grädde så gröten är alldeles gul.... Smakar absolut underbart!
Men jag har inte tålamod att laga gröt i 3 timmar... Så hittade jag detta receptet.

Sätt ugnen på 175 grader.

Häll 2,5 dl grötris i en gryta.
Till sätt 5 dl vatten. (Jag tog 3%-ig mjölk...)
Koka under omrörning i 10 min.

Tillsätt 8 dl mjölk, koka upp.
In i ugnen med grytan med lock på, på gallret längs ner i ugnen i 35 min.

När gröten är klar tillsätt önskad mängd socker, evt smör osv. Jag hällde på 1 dl kaffegrädde också... (Tog ca 1 msk smör...)
Mmmm! Gröten är len som bomull!!


Tror visst det blir en powerwalk ikväll... Hrm...

Tataa!
XXX

3 kommentarer:

äppelblomman sa...

Åhh gud va gott det ser ut, trots att jag inte har speciella hungeskänslor just nu...
Hoppas att du har skickat in din engalska uppgift;-9!
Kram K

Tjillevipp morsan sa...

Seriöst imponerad av din matlagning - det märks att du gillar det :) Ser gott ut men jag -sätt dig nu-kör den köpta "korven"- smakar finfint och spar tid ;)
Kram! från den lata Tjillevippmorsan

Osloskånskan sa...

Här i Norge äter man ofta risgröt, speciellt som lördagslunch. Vi har preboiled ris som tar max 30 min från start till servering, kanonbra!