"Livet är härligt att leva, bara man har tillräckligt svag
karaktär att njuta av det." - Sokrates

tisdag 8 februari 2011

Feeling Good



Gjorde gårdagens middag på nytt, nu i min egen version. Kan absolut rekomenderas!


Jag är inte så mycket för exakta mängder, men här kommer ett ungefärligt recept;

Pasta al Tartufe.
2 portioner.

Ca 5 nävar pasta
Finhackade champinjoner, 4-5 st
Vitlök, 1-2 klyftor
2,5 dl Becel 7% eller annan matlagningsgrädde
Tryffelolja, bara ett par droppar
Ett par nävar riven parmesan
finhackad persilja
salt efter smak
grovmalen svartpeppar

Koka pastan enl anvisning i rikligt saltat vatten.
Fräs champinjonerna, först på torr panna sedan med en klick smör. Tillsätt vitlöken. Fräset ska bli gyllenbrunt och fragrant.
Häll av vattnet när pastan är klar, och häll på grädden och tryffeloljan. Tillsätt hälften av osten och värm på några minuter. Tillsätt därefter persiljan.
Lägg nu upp pastan på tallriken, och fördela svamp/vitlöksfräset ovanpå, strö över resten av parmesanosten och peppra.
Voilá!
Mums i ett huj!


Ha en skön kväll!

XXX

Inga kommentarer: