"Livet är härligt att leva, bara man har tillräckligt svag
karaktär att njuta av det." - Sokrates

onsdag 1 augusti 2012

"Kabinpersonalen kommer nu igenom kabinen för att kontrollera..."

Sitter här och andas till morgonkaffet.
Det känns fantastiskt att veta att jag inte ska jobba förrän på måndag eftermiddag. Nu ska jag umgås med min son och andra delar av Rosenbergs-klanen, det blir fabulöst!

Måste berätta om en passagerare jag hade igår.
Hon tyckte jag tog mitt arbete alldeles för seriöst.

När kabinpersonalen kontrollerar kabinen innan start och landning, så är det inte för att gå runt och irritera folk. Just for info...

Stolsryggen ska vara i upprättläge. - För att de som sitter bakom ska få tillräckligt med utrymme att komma ut snabbt i en nödsituation.

Bordet ska vara uppfällt. - För att du själv och de som sitter innanför dig på samma rad ska få tillräckligt med utrymme att komma ut snabbt i en nödsituation.

Allt handbagage vid nödutgångarna ska upp i hatthyllan. - För att ingen ska snubbla på väskremmar, kläder, taxfreepåsar osv på väg ut genom nödutgången i en nödsituation.

All elektronisk utrustning skall vara avstängd under start och landning. - För att passagerarna ska kunna höra om kabinpersonalen behöver deras uppmärksamhet i en nödsituation. Inte lämpligt att sitta med hörlurar och hög musik om det brinner och vi ropar 10 rader bak, va...

Skydden man drar ner för fönsterna ska vara uppfällda under start och landning. - För att vi ska kunna se ut vid en nödsituation. Brinner det satan utandför, så kanske vi inte ska evakuera på den sidan...

Så, ja, damen. Jag tar mitt arbete seriöst. Vi ska kunna evakuera ett helt flyg på under 90 sekunder. Och inte fan har jag lust att 20 pers inte hinner ut för att hennes tonårsdotter inte vill fälla upp stolsryggen, stänga av datorn och dra upp fönsterskyddet.
Vem fan tar inte sitt arbete seriöst?!
Jag har ingen lust alls att stryka med i en flygolycka, bara för att folk skiter i våra uppmaningar.
Har du?

Nu har jag hårddragit det, men det är facts, ladies and gentlemen.

"Tack för er uppmärksamhet. Har ni ytterligare frågor angående säkerheten ombord, är ni välkomna att hänvända er till kabinpersonalen."

Tataa!
XXX

4 kommentarer:

Helena m. 4 sa...

suck...
- men fråga om hon (eller hennes dotter) vill fastna och komma ut sist vid en evakuering nästa gång...? genom elden...typ...lite vidbränd bara...
;-)

Helena sa...

Är väldigt tacksam för att kabinpersonalen kan sitt jobb och tar det seriöst!!!!

Maria sa...

Bara på dem!!

Fru Venus sa...

Vem ska jag sparka på smalbenen?
Du är grym!