"Livet är härligt att leva, bara man har tillräckligt svag
karaktär att njuta av det." - Sokrates

torsdag 14 juni 2012

Mat, mat, maaat!

Åh, jäklar i min lilla låda, vilken god middag jag gjort idag!

För er som inte gillar matporr, sluta läs NU.

Helstekt entrecote... Först i ugnen på 150° tills innertemperaturen nådde 60°.


Sen grillade jag den på gaswebern på hög värme, lät den vila i 10 minuter i folie, och den blev såhär fin!


Helt jäkla perfekt, och mör som smör!

Kokte nypotatis i 15 min, slängde på en plåt med rejält med smör, finhackad rosmarin och vitlök och in i het ugn...


Och resultatet såg ut såhär...


Och på tallriken, ca 30 sekunder innan jag kastade mig över det...


Sjukt gott!
Grönsaker?
Är inte potatis en grönsak, kanske?
Och nämnde jag inte rosmarin, kanske?
Dessutom drack jag vin till, och vindruvor är väl en grönsak..?
;D

Någon som kan lära mig göra hemmagjord bearnaise??
Please?
Lohmanders är god, men fusk enligt min mening...

Tataa!
XXX

11 kommentarer:

Anna sa...

mmmmm va hungrig jag blev, ser supergott ut!!
Skicka en tallrik :)

Fru Venus sa...

Du kan laga bea, jag lovar! Visar sen :-) Ser supergott ut!

Malla sa...

men oh så gott!!

Jess sa...

Mums!

Gafflan sa...

Men ah och åh! Fast jag nästan nyss har ätit så blev jag enormt sugen på just din mat! Gud så gott det såg ut. :D

Anonym sa...

Jävelberg va gott det ser ut, som all annan mat du verkar laga!
Jag är i Malmö ofta, så det är bara att bjuda in mig :)
Så kan jag lära dig att göra en redi Beasås, köp mycket smör bara...

Jonas (Äppelblommans bättre hälf)

äppelblomman sa...

Amen mmmmm... Snälla låt mej få komma till dej på matlagningskurs;)
Kraaaaam på dej härliga du

Christer sa...

Såg verkligen gott ut! Hungrig blev jag! Men ingen mat så här dags!

Bearnaisesås:6st ägg
500g smör
1kvist dragon eller dragon i vinäger ( finns på burk
8st vitpepparkorn
4st schalottenlökar
1msk persilja, hackad
0.5dl vinäger
1dl vatten

Smält smöret på svag värme i en kastrull.

Dra bort kastrullen från plattan, men håll varmt.

Finhacka schalottenlöken och lägg den i en kastrull tillsammans dragon, vitpeppar, vinäger och vatten. Koka ihop så det reduceras till ungefär hälften.

Sila ner detta i en ny kastrull som står i ett vattenbad med hett vatten.

Rör ner 6 äggulor och vispa tills såsen tjocknar.

Ta bort kastrullen ur vattenbadet och häll sakta ner det smälta smöret i en fin Strö i lite hackad persilja och dragon. Salta och peppra

Madeleine sa...

Aaauuuww!! Vad ni e goa!! Tack Christer för receptet!! Jonas, vad kul att du gillar min mat! Hahaha! Och att du kommenterade! Önskar jag fick bjuda er ALLA på mat!

Christel sa...

Matporr på hög nivå! Måste prova göra den där potatisen, såg ju grymt ut.

Anonym sa...

Den potatisen (såg jättesmaskig ut) ska jag göra i dag när min sambo har grillat en köttbit.
Lena (äppelblommansmamma)