"Livet är härligt att leva, bara man har tillräckligt svag
karaktär att njuta av det." - Sokrates

söndag 20 mars 2011

Transfetter.

Läste DENNA ARTIKELN av Karin Bojs på DN.

Och jag gjorde vågen i soffan av glädje att Sverige äntligen förbjuder transfetter.
Det var fantamig på tiden!
I torsdags togs beslutet i Riksdagen.

Transfetter är ju fetter som kroppen inte vet hur den ska hantera. Industriellt framställt för att livsmedel ska hålla längre... Undra hur länge skiten simmar runt i våra kroppar... Och vad konsekvenserna egentligen blir. (Vi känner redan till ökad risk för diabetes och cancer)
Nä, väck med onaturliga tillsatser.
Det är den största anledingen till att jag lagar 98% av all vår mat från grunden.

Tänk bara på färdiga köttbullar... Friterade i palmolja, och vem fan vet vad för slaktavfall dom har slängt i köttbullssmeten... Yack! Alla har väl fått en sån där broskbit i munnen... *ryyys* Flera av de färdigproducerade köttbullarna har under 70% köttinnehåll. Vissa så lågt som 63%...
Och många barn tror att det är en köttbulle ska smaka, och tycker hemmarullade smakar konstigt.

Bjöd en väninnas kids på hemmagjord lasagne en gång. De vägrade äta. De hade aldrig smakat annat än Dafgårds och tyckte min lasagne smakade skit. Amen, va fan... Snacka om att man sabbar ungarnas smakreferenser...


Nu ÄR jag inte så jävla präktig som jag kan verka i detta inlägget. Jag tycker bara att man ska sträva efter att i största möjliga mån tänka på vad för kemiska konstigheter man stoppar i sig och sina kids. Klart att jag vet att godis innehåller en vansinnig massa E-nummer och skit och mög, och vi käkar en jävla massa av den varan här hemma. Men då känns det också viktigare att vi kan undvika den i maten vi äter.

Det var mitt inlägg i tillsatsdebatten!
Om där nu var någon debatt här...

XXX

2 kommentarer:

moster mallas blogg sa...

Jag håller så J-la mycket med dig och har alltid med några undantag lagat mat från grunden men är ingen fanatiker, men allt skit(tillsatser) de sätter till produkterna, Hjälp!!Det är synd om de som aldrig har fått ett riktigt gott hemlagat mål mat.

Har du testat maten på Ikea? Jag kan skriva mycket om det,ska nog ta prov på maten och skicka iväg det på analys, vad sägs om det Ikea!!

Kärlek......

Madeleine sa...

Jo, men vet du vilka färdigköttbullar som testades bäst? (Minst dåliga) IKEAs! De innehåller 83% kött. Plus transfetter...
Men jösses vad det är en djungel om man vill slippa det konstgjorda...

Kram!