Ni som läst mitt tidigare inlägg vet att jag satsade på "longcooking" idag.
Jag köpte en hel bit färsk ryggbiff på ICA Maxi.
Men när jag packade upp den ur vaacumpförpackningen såg den helt märklig ut...
Fullt med brustna blodkärl i hela köttbiten.
Min fd är gammal slaktare i Danmark, och är det något danskar kan, så är det kött (och bröd).
Han har lärt mig att det är ett tecken på stress hos djuret vid slakt, och att köttet kan bli hårt.
Jag tillagade köttbiten under 4 timmar i ugnen på låg temperatur, och trodde blodkärlen skulle "försvinna".
Men ack nej.
Fy fan vad äckligt!!!
Tänk om jag hade haft gäster och skulle servera det där?!
Det hade fanimej blivit hämtpizza!
Men som tur är har jag ju både fotat, och har kvittot kvar. 123 spänn betalade jag för svineriet.
I morgon är det jag som åker till ICA Maxi och reklamerar köttet. Och de två skivorna tar jag med i folie.
Jag mår illa.
Yack!
XXX
4 kommentarer:
vad konstigt! Smart att ta bild!
Aha!! Det är därför köttet kan se ut så?? Jag har sniffat, klämt och kännt men inte vetat varför det sett ut så. Det ser verkligen illa ut! Nu har jag lärt mej något i dag, tack!
Det där ser ju INTE fräscht ut!!!!
Fy fasen liksom!!!!
Tillbaks med möget!
Madde, så FINT du skrev inne hos Nina!!
Du har så rätt.
Så rätt.
Och jag blev så stärkt och glad av dina ord!
Du är asbra!
Skicka en kommentar