...Nämligen lagar mat!
Hittade ryggbiff på ICA Maxi till 169kr kilot. Jag slog till!
Men döm om min besvikelse när jag öppnade vaacumförpackningen... Köttet är helt rödprickigt av blod. M a o har djuret varit stressat vid slakt. Risken att köttet är hårt är därmed ganska stor. Ryggbiff i sig är ju ganska o-mört... Så, gnugga gnugga geniknölarna. Både systersonen och en kollega har pratat om hur gott det blir när man tillagar på riktigt låg temperatur. Kollegans vän hade tillochmed lagat en hel köttbit på enbart 65°, för att uppnå innertemeraturen 65°. Det hade tagit 8 timmar, men köttet gick att skära med en sked...
Sagt och gjort!
Jag brynte köttet runtom och gjorde en marinad på alltmöjligt, däribland vitlök, hoisinsås, soya, olja, kryddor mm mm...
Skjuts in i ugen på 100°. Lite försiktigt, sådär, för en som brukar tillaga på 125°...
Men efter en stund tyckte jag att innertempen steg för fort, så nu har jag sänkt temperaturen i ugnen till 80°... Hoppas hoppas att köttet blir mört nu!
Har gjort favvosåsen med balsamico och hallon till... Recept kanske kommer senare... ;D
Åh, jag gläder mig till att äta en god köttbit! Hade definitivt aldrig kunnat vara vegetarian...
Resultatrapport kommer senare!
Nu; Ett glas rött!
Hejpådig!
XXX
2 kommentarer:
Hej tjejen. Jag vill veta om maten blev god, det lät ruskigt gott. Själv sitter jag med slingmössan på huvudet supersnyggt haha krAM PÅ DIG lISA
Nä!
Köttet var dåligt!
Det blev mört, men fy fan vad det ser ut! Har faktiskt tagit bilder och ska reklamera det i morgon. Det var helt sönderstressat. Fyllt med brustna blodkärl, och vem vill äta sånt kött?? Helt blodprickigt! ööee!!
Slingor, vårfint! Hoppas du blir nöjd!
Kram och hälsa!
Skicka en kommentar