"Livet är härligt att leva, bara man har tillräckligt svag
karaktär att njuta av det." - Sokrates

söndag 30 januari 2011

Semesterkänslan som hänger kvar... Länge...

Snacks och drinks.
Det var så det började..
Vi var på semester någonstans runt Medelhavet med goda vänner, och de introducerade begreppet "Snacks och drinks" för mig. Efter en lång dag fylld med sol och bad, en dusch och sen, innan middagen; Snacks och Drinks! Jävla skit, säger jag bara! (Ja, fröken Andersson, it´s YOU! ;D)

Detta är snart tre år sedan, och jag fortsätter med snacks och drinks... Det ÄR ju så hyggeligt och mysigt!
Lite kyligt rödvin, som jag Älskar, och en lite skål med chips.. Amen, KAN det bli bättre??
Gott, gott, gott!!!

Men det är bara med den lilla detaljen att jag hygger med snacks och drinks (vin & chips) även hemma, och det märks alltså på midjemåttet, kan jag hälsa och säga...
Och jag kan ALLTID hitta anledning till mys och hygge, även när jag sitter ensam och njuter av mitt eget sällskap. I synnerhet då, faktiskt...

Jag botaniserar gärna bland goda, lite bättre viner, och läser alla möjliga vinrecensioner. (Fast enligt min mening är smak och tycke gällande viner oftast väldigt individuellt, bara de "riktiga" kännarna kan namnge ett bra vin, och de "riktiga" kännarna är få, och jag pratar aldrig med dem... Hahaha!)
Därför är det egen erfarenhet som får tala och jag njuter i synnerhet av röda Malbecviner från Argentina samt några franska varianter... De få gånger jag dricker vitt, får det gärna vara från Sydafrika... (Ja, fröken Andersson, det är ditt fel det också! :D)

Men, tillbaka till ämnet... Nu sitter jag ju här igen! Med ett gott glas rödvin och en liten skål med salta chips.. Så jädrans gott... Men med en röst i huvudet som säger; Skyll dig själv när du ligger där på stranden den 12 februari och känner dig småfet. Du lever ju som om du var på semester var och varannan dag...

Jag kämpar konstant med de där tre kilona som envist bitit sig fast. I wonder why.... Förb*** snacks och drinks... Och en (den enda?) nackdel med mitt jobb är ju att mina kära kollegor ska se mig med nästan inga kläder alls på kroppen... ;)))  (I bikini, vad trodde du??!)

Så om jag nu verkligen ska välja... Smal och fin, utan vin. (Det rimmade!) Eller småfet med mys i vardagen, så måste jag välja det sistnämnda.
Livskvalité för mig är att kunna njuta.
Njuta av gott, vackert, skönt, ljuvt, ja allt som är njutbart! Det är ju DET som är livet!
Jag är kanske inte världens sundaste, men jävlar vad det är många plus på mitt njutningskonto!

Så nästa gång ni ser mig och tänker, "Lite rultig, den där R." så ska ni veta, att där ligger mycket mys i de runda formerna!!

Skål för det!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk om alla kunde tänka så, själv har man jojo bantat hela sitt liv, ändå aldrig nöjd. Kanske skulle han skita i att banta och göra som du Njuta av livet. Magnus brukar säga " ha kul". Kram och godnatt Maj-lis

Madeleine sa...

Mmm.. Mer mys och kul till folket, säger jag och håller med Magnus. Men mår man inte bra i sin kropp, så blir det ju heller inget "mys" att unna sig något gott.. Då blir det bara ångestladdat.
Jäkla svår balansgång, det där..

Och du är jättefin, Maj-lis!!!
Kram Madde