Ta högrev. Svensk. Och putsa minutiöst. För visst är det äckligt med senor, fett och annat "tuggigt"... Det tar lite tid, men är så värt besväret.
Bryn köttet i redig smör...
Och lägg sen över det i en gryta.
Hacka 2-3 klyftor vitlök...
...släng vitlöken i grytan tillsammans med 3 msk chilipulver, 1 msk oregano, 1/2 tsk cayenne och en msk kummin...Jag slängde även i en halv lök som låg i kylen och såg övergiven ut...
Fräs igång kryddorna och löken...
Häll över 1,5 liter köttbuljong, koka upp och låt hela tjottabalängen sjuda i många timmar...
Gärna fyra.
Red sedan med lite Maizena, servera med bara grönsaker, potatismos eller nåt annat gött. Tror jag tar hel bulgur... Får se vad det blir. Den får stå och gotta sig ända till efter träningen, det vill säga sex timmar... Ååååh, vad mört och gott det kommer bli...
Träningen idag blir jympa på Friskis & Svettis med Bästa Jonna! Tjohoo!
Tataa!
XXX
2 kommentarer:
Önskar jag orkade... Det blir hämtmat idag! Men jag ska ha det här i minnet tills en dag när jag har mer energi!
Kram på dig!
yum! ska försöka komma igår att göra denna :)
Skicka en kommentar