Det är något visst, något trösterikt, med hembakat bröd...
Inte för att jag är ledsen, absolut inte, men jag får alltså en go känsla i magen av att baka bröd.
Idag blev det ett saftigt GI-bröd, som jag gjorde lite mindre GI genom att hälla i en smula brödsirap... Mums!
3 dl Dinkel fullkornsmjöl
3 dl rågmjöl
1/2 dl av vardera: linfrön, solrosfrön och pumpakärnor.
2 dl blandade nötter. Jag tog hasselnötter och mandel. Hackade ner dem i lite mindre bitar...
6 dl mild yoghurt. Man kan ta fil, men jag gillar inte syrligheten i den...
1,5 tsk bikarbonat
2-3 msk brödsirap - om du vill... Det ville jag!
Blanda allt i en stor skål.
Häll över i en smord brödform som är bröad med sesam eller vallmofrön..
Grädda nederst i ugnen på 175° i 40-45 min.
Njutbart med stark ost och marmelad...
Det är såå gott! Men mäktigt... Orkade inte ens äta två skivor...
Tataa!
XXX
1 kommentar:
Åh mums va gott! Tack för receptet! Snor genast det;-)!
Kram K
Skicka en kommentar